ایده کلی پروژه سیتی استار بر این پایه است که همه ی انسانها در یک مشارکت خردمندانه و دسته جمعی تصمیم میگیرند سیاره زمین را ترک کنند . چیزی که در آینده به علت مسایل مختلف اتفاق خواهد افتاد . آنان در طول این سالها ، سیاره جایگزین زمین برای زیستن را انتخاب کرده اند و نیز ستاره پیمایی که با سرعت نور حرکت کند را ساخته اند . رفتن به آن سیاره با توجه به اینکه می بایست از منظومه شمسی خارج شوند یک سفر ماجراجویانه میان ستاره ای است و قرن یا قرن ها ممکن است طول بکشد . به عبارت دیگر ستاره پیما شرایط خدمات رفاهی و ایمنی و همچنین جنبه های هوشمند را کاملا داراست تا نسل و یا نسل هایی بتوانند در طول مسیر و تا زمان رسیدن به مقصد در آن زندگی کنند .
ذات آدمی و عقل سلیم اینگونه است که برای یک سفر بی بازگشت تنها اجناس ، لوازم و محصولات محبوب ، گرانقدر، با کیفیت و کاربردی خود را بر دارد و به نوعی شرایط این اجازه را نمی دهد که همه ی مصنوعات طبیعی و مصنوعی زمین و ساکنین اش را درون ستاره پیما جا دهد . از سویی نیز برای نسل و یا نسل هایی که فقط در مسیر هستند و به نوعی برای ابنا بشر فداکاری می کنند می بایست عالی ترین نوع تجربه زیستی را فراهم نمود.
در این ستاره پیما فود کورت محل تلاقی هنرهاست . انسان برای دوام و بقا به هنرها نیازمند است تا جان و روانش را صیقل دهد ، آرامش بیابد و دمی فارغ از اتفاقات مبهم زندگی ، آسایش را تجربه کند . طبیعتا لازم است تا در طول مسیر این ستاره پیما ، انسان ها خود را در معرض پدیده ای به نام هنر قرار دهند تا به آرامشی نسبی برسند و نیز منتخب آثار هنری بر روی کره زمین را با خود به سیاره مقصد ببرند.
این هنرها اعم از نقاشی ، تصویر سازی ، مجسمه ، المان ، چیدمان ، ویدیو آرت ، پرفورمنس آرت و… در پیوندی با هنر آشپزی ( متناسب با کاربری فود کورت ) میتواند تمامی خواسته های مادی و روانی مسافران ستاره پیما(بازدید کنندگان سیتی استار) را مرتفع سازد .
آثار طراحی شده با الهام از آثار مهم هنرمندان عصر اکنون و در فرمهای مختلف مکاتب هنری باز طراحی شده است . آثار هنرمندانی چون ونگوک ، کاندینسکی ، موندریال ، چادویک ، دیوید اسمیت ، مکس ارنست ، جاکومتی ، ویکتور تولسگی ، کالدر ، خوان میرو ، بنکسی و …
این آثار با رویکرد های تزیینی ، کاربردی و تعاملی باز طراحی ، ساخته و جایگذاری می شود .
برخی از اجزای فودکورت :
وید اصلی : این کانسپت با الهام از آثار پیت موندریان طراحی شده است . باکس های رنگی در ریلی حلزونی شکل القای حرکت می کنند .
دیوار ستاره ها : این دیوار بر اساس نقاشی شب پر ستاره اثر ونگوک طراحی شده است . در محتوای تعاملی و کاربری این دیوار محل جایگذاری ستاره ها هستند این ستاره ها به پاس خدمات و تلاش ها به انسان های تاثیر گذار جامعه به خصوص شهر مشهد اهدا می شود . به نوعی که اینان ستاره های شهر هستند و هر کدام از این افراد ستاره ای در دیوار ستاره ها دارند . همچون خیابان هالیوود که هر کدام از ستاره ها ستاره ای در کف خیابان برایشان نصب می شود.
خیابان نوستالوژی :این خیابان برگرفته از خیابانی در کره زمین الهام گرفته شده است . کاربران و مخاطبین می توانند چهار فصل کره زمین را در این خیابان تجربه کنند .
استارگرام : استارگرام یک شبکه اجتماعی و تعاملی مختص به سیتی استار است که به نوعی با ایجاد تعامل و گفتگو با کاربران میتواند همچون پیج اصلی اطلاع رسانی و تبلیغات برندهای موجود در سیتی استار عمل کند .
استار کوین : استار کوین واحد پولی سیتی استار است که مخاطب می تواند در محل هایی آن را تهیه کند و یا جایزه و هدیه بگیرد .
مجسمه اطلس : اطلس در واقع یکی از خدایان یونان بود که به واسطه حمل جهان و آسمانها بر نظم ستارگان اشراف داشت . این واژه اساطیری داستان های بسیاری را به همراه دارد . اطلس نام رشته کوهی در شمال غربی افریقا نیز هست و همین طور نام اقیانوس پهناوری نیز از این ریشه کلامی برگرفته است . برخی اطلس را سازنده اولین کره اسمانی نامیدند .
گاهی به زمین نگاه کن :ابزار و وسیله ای است تعاملی که مسافران ستاره پیما در زمانهای مختلف می توانند سیاره ی زمین را نگاه کنند و از چند و چون سیاره مبدا و وضعیت فعلی آن آگاهی یابند .
موقعیت: مشهد،منطقه گردشگری سپاد
زمانبندی: اتمام طراحی
مدیر هنری : محسن سراجی
تیم کانسپت، طراحی و ساخت: سمیرا طوسی ،سارا سلامت ، محمدحسن دانشور، جواد صابری ،علیرضا بخشی، مرتضی گرامی
سایت و رسانه : زهرا محمدپور ، فائزه ابدی
.