من به دریا نیندیشیدهام
فکرهای مرا، دریا اندیشیده است .۱
جایی نزدیک، جایی دور، امواج دریا موج دیگری را متولد میکند که نسیم دریایی از آن بیخبر است. بستر ساحلی و مجاورت پروژه با دریا موجب شد تا از انرژیهای موجود در سایت جهت شکل گیری فرم و حجم اولیه با الهام از حرکت امواج در طراحی پروژه فودهال ساحل سیمرغ کیش، استفاده شود. هدف این پروژه ایجاد ساختاری پویا و پایدار است که شکل و حرکت امواج دریا را بازسازی کرده است و در مواجههی ابتدایی پیکربندی آن تداعیکنندهی ساختاری شناور و انعطاف پذیر است به نحوی که بنای آن جهت و شکل خود را مطابق با الگوهای موج تنظیم کرده است.
این پروژه به دنبال کشف پتانسیل بیومیمیک به عنوان یک استراتژی طراحی است که عملکرد، انعطافپذیری و زیباییشناسی معماری را افزایش میدهد.
طراحی این سازه همچنین تغییرات زمانی و مکانی دریا مانند جزر و مد را منتقل میکند. هدف این پروژه ایجاد معماری غنایی و رسا است که زیبایی و رمز و راز دریا را بازتاب میدهد آن چنان که از موج ناشکفتهی دریابار، جایی نزدیک، جای دور، در قامت امواج می شود دوباره متولد شد.
با توجه به نیازهای عملکردی پروژه و پیشبینی فضاهای متنوع، علاوه بر در نظرگرفتن بخش قابل توجهی از پروژه بهعنوان زون غذا و نوشیدنی و خدمات مربوط به آن در دو بخش فضای عمومی و VIP، بخشهایی به عنوان فضاهای تفریحی، فودکورت کودک، فضای پخش فیلم و سایر فضاهای تعاملی، نیاز بود حجم کلی به بخشهای مجزا و در عین حال مرتبط با هم تقسیم شود و در یک سازماندهی خطی و با یک ریتم مشخص (تحت تاثیر معماری بومی درکیش) کنار هم قرار گیرند.
در مرحلهی بعد به بررسی نحوه حرکت امواج دریا و چگونگی تاثیر آن بر فرم پروژه پرداختیم در نتیجه فرم نمای بخشهای رو به دریا به صورت خطوط منحنی متاثر از امواج دریا طراحی شد و در نهایت تاثیر این خطوط روی جزئیاتی نظیر بازشوها ، لندسکیپ و همچنین فضاهای داخلی و نورپردازی مد نظر قرارگرفت.
سه کلیدواژه تعامل با طبیعت، هویت و خلاقیت که از اصول کلی طراحی در مجموعهی فود هال کیش است به صورت زیر در طراحی دیده میشود:
تعامل با طبیعت: فرم بنای فودهال به گونهای طراحی شده که دارای تعامل با ساحل است و گویی احجام مطابق با الگوهای موج از دل شنهای ساحل بلند شدهاند و به شیوهای پویا در حرکت هستند. این موضوع در جزییات پروژه مانند طراحی داخلی، مبلمان،نورپردازی و… نیز قابل مشاهده است.
هویت: بهرهگیری از سازماندهی خطی و فرمهای تکرارشونده و دارای ریتم در فودهال دیده می شود که در معماری بومی کیش مشهود است.
خلاقیت: الهام از کانسپت شناور و انعطاف پذیر امواج دریا
این پروژه در دفتر معماری و خلق تجربه های میان مرزآندو در تاریخ مرداد ماه سال ۱۴۰۱ در ساحل سیمرغ جزیره کیش با مساحت تقریبی ۲۰۰۰ متر مربع طراحی گردیده است.
موقعیت: جزیره کیش/ ساحل سیمرغ
زمانبندی: اتمام طراحی
کارفرما: امین طلوع
مدیر هنری : محسن سراجی
تیم کانسپت و طراحی : سارا سلامت، علیرضا بخشی
پست پروداکشن : جواد صابری
سایت و رسانه : زهرا محمدپور ، فائزه ابدی
تفسیر هنری : متانت محبی
[۱] یدالله رویایی